Select Page

Heippa Firestore

Lähdetäänpä liikkeelle siitä, mikä on Firebasessa olevan Firestoren ja Realtime Databasen ero. Molemmat ovat käteviä, mutta eri tarkoituksiin. Realtime Database on “alkuperäinen” Firebasen NoSQL-tietokantaratkaisu, kun taas Firestore on Googlen myöhemmin ostama ja Firebaseen sisällyttämä teknologia.

Realtime Databasella ja Firestorella on paljon yhteistä, ovathan molemmat NoSQL-tietokantoja. Molemmissa on offline-tuki ja tiedot tallennetaan JSON-tyylisesti. Lisäksi molemmilla on mahdollista päivittää sovelluksen dataa reaaliajassa, aina sen muuttuessa. Merkittävin ero on siinä, että Realtime Database on yksi suuri, hierarkinen JSON-puu. Sen sijaan Firestore on joukko JSON-dokumentteja, mikä nopeuttaa datan siirtoa säästämällä kaistaa.

Tämän jälkeen onkin aiheellista kysyä, kumpaa sinun tulisi käyttää. Realtime Database ei ole välttämättä yhtä nopea, mutta se on simppelimpi käyttää. Mikäli dataa ei ole paljon, Realtime Database on luultavasti hyvä valinta. Firestore puolestaan loistaa, mikäli dataa on paljon ja sen rakenne on monimutkaisempi. Realtime Databasessa ei myöskään ole edistyneitä hakuominaisuuksia (query), kun taas Firestore mahdollistaa monipuoliset haut ja datan yhdistelyn jo dataa haettaessa.

Mikäli offline-tuki on sinulle olennainen, Firestoressa offline-tuki on monipuolisempi.

  • erilainen Add Firebase SDK

<!– The core Firebase JS SDK is always required and must be listed first –>
<script src=”/__/firebase/8.6.2/firebase-app.js”></script>

<!– TODO: Add SDKs for Firebase products that you want to use
     https://firebase.google.com/docs/web/setup#available-libraries –>

<!– Initialize Firebase –>
<script src=”/__/firebase/init.js”></script>

  • Skipataan alkusalaatit ja Continue -> Firestore (consolessa)